Tigrie orechy sú už desaťročia obľúbenou pochúťkou veľkých kaprov.
Pri nastražení, navlečených pod háčikom alebo na vlásenkách, môžeme očakávať úlovok hlavne väčších kaprov a amurov, ktorí si túto pochúťku veľmi radi chrumkajú.
Obsah glukózy (dextrózy) a xylózy v hľuzách bol preukázaný už v 80. rokoch 20. storočia. Obsahuje aj Ďalšie dôležité zložky: vitamíny A, D2, E, B1; minerály a niektoré užitočné enzýmy.
Je bohatý na olej, bielkoviny a cukor. Pri jeho použití sa vždy oplatí použiť vrtak na boilies, keďže tigrí orech je tvrdý oriešok, no s týmto pomocníkom je jeho použitie veľmi jednoduché.
Samo o sebe je veľmi chytľavý, ale samozrejme sa dá kombinovať s plávajúcim tigrím orechom alebo nejakým druhom boilies či pop-upom.
Produkt je dostupný v niekoľkých rôznych príchutiach.